fredag 5 juli 2013

Supermagnet-staven

En snilleblixt när vi skulle utöka grishagen. Vi blev oroliga för  metallbitar på marken, eftersom det finns en gammal eldtomt på området. Vi har dessutom en fd skräp-kas i ena hörnet av bockens vinterhage, och för ett par veckor sedan förlorade en bekant lappgeten Märta för att hon hade fått metall i magen, så man blir ju orolig.
Med inspiration från den väldigt bra serien "Meteorite Men" beställde vi supermagneter och gjorde magnetstavar. Våra magneter har lyftkraften 20-38 kr. Det här är inga leksaker!!! Det finns verklig fara för att skada sig.
Med två björkpinnar och silvertejp gjorde vi en stav med två mindre magneter på samma stav (fastsatta i varsin gren på en grenklyka) och en stav med den gigantiska magneten med 38 kg lyftkraft.
Och nu, ut o leta metall!
 Det gick över förväntan. På eldtomten (som vi hade letat igenom väldigt noggrant med ögon och kratta) hittade vi 50% till metall på en bråkdel av tiden. I bockens hage hittade vi också en hel del som vi inte sett tidigare. Det känns mycket tryggare att släppa ut djuren i den nya hagen nu.
  Bara en liten varning, man blir beroende. Leta, leta, leta...klick, JA, jag hittade nått!!!!   =)
http://egenkombucha.blogspot.se/

Inga kommentarer: