tisdag 27 maj 2014

Helvita killingar

För en vecka sedan blev vi extra glada här på hemmanet. Då fick Julia killingar. Julia är den get vi haft längst, i fem år. Det är hon, den gråa geten som står och mumsar på hö på bilden.
I höstas fick Julia gå tillsammans med den lilla bocken Stugutjärns Dennis, som föddes förra våren och fick flytta hit för exakt ett år sedan med sin mamma Agnes. Vi var inte säkra på att Julia skulle uppskatta tonåringen Dennis, när hon hade stora fina bocken Stark på andra sidan staketet. Men tydligen fick Dennis göra sitt jobb, för nu har vi fått två ljuvliga helvita killing-tjejer.

Eftersom det sägs att de allra flesta Lappgetter är helt vita, så kan det tyckas konstigt att vi blir så extra förtjusta över våra helvita småflickor, men på den här gården har det faktiskt bara fötts en enda helvit killing tidigare, för flera år sedan. Så vi är jätteglada över dom här små brudarna!
Man skulle tro att det kunde vara svårt att se skillnad på dom, men praktiskt nog så har en av lill-getterna klockor, medan den andra är utan.

http://egenkombucha.blogspot.se/

2 kommentarer:

emma sa...

Hej!
Åh så fina!! Så roligt att se att Julia mår bra och får fina killingar! (Jag födde upp henne) Hon var "min bästa get". Nu är jag bättre i kroppen och väldigt sugen på att börja om med lappgeteriet. Direkt man börjar kika runt på nätet efter lappgetter så hittar man hit :)
..det gör ju inte att man blir mindre sugen.
och nu undrar jag förstås om du har tänkt att sälja de här vita killingarna?

Med vänliga hälsningar! /Emma

Forsnäs Hemman sa...

Hej Emma. Roligt att höra av dig, kommer ihåg när vi hämtade Julia och Stark, som om det vari går....Stark finns också kvar hos oss och är en helt fantastisk Lappbock!
Visst kommer vi sälja några killingar. Hör gärna av dig till nya tillförordnade genbanksansvarige för att se vilka som skulle kunna passa dig. Vi kan vidarebefodra hennes kontaktuppgifter om du hör av dig till oss. Maila gärna oss så vi kan få personlig kontakt, för vi ser ju gärna att du "får tillbaks" din linje av lappgetter. Vi finns på yisca(snabel-a)acc.umu.se eller på facebook: https://www.facebook.com/forsnas.hemman.5 På facebook finns också en särskild grupp för Lappgetterna. =)