torsdag 4 september 2014

Fin-kanin till nya grönskande ängar

En fantastisk liten hane ska få komma till en ny genbank och förhoppningsvis bidra till rasens framtid genom små söta kaninungar nästa vår. Men än så länge är han bara en kaninunge själv.
Han heter Forsnäs Hemmans Corydalis (det är det latinska familjenamnet för örten "Nunneört", hoppas det inte påverkar fruktsamheten *fniss").
Han är resultatet av en parning som vi planerat i flera år. (Pappa är Lövsta Magne, plats 8 och mamma är Karlsbergs Bella, plats 56). Det finns en del genetiska linjer inom Gotlandkaninerna som är så ovanliga att dom riskerar att dö ut, om dom inte får ge ungar vidare inom bevarandearbetet. Vi har satsat särskilt på att få en pappa och två mammor till hemmanet som tillhör dom mer ovanliga (utrotningshotade) linjerna, och nu i år har dom fått ungar som alltså är ovanliga på både mammas och pappas sida. Corydalis är den första ungen av dessa kullar som får komma till ett nytt hem inom genbanken, men hör av er om ni är intresserade! Corydalis har nämligen 7 st syskon och samma pappa har också fått en fin kull (8 st) med Mörtans Gårds Anna (plats 82), och den kullen är också till salu.
Extra roligt att dom här ungarna är så himla trevliga, inte så konstigt kanske med dom ljuvliga mammorna och mysiga Magne som pappa!


http://egenkombucha.blogspot.se/

Inga kommentarer: