torsdag 15 januari 2015

Kanin-nyheter

Det är dags att göra årssammanställning över kanin-året. Föreningen Gotlandskaninen är ansvarig för att bevara våra två lantraser och som genbank för Gotlandskaninerna sänder vi in en årsrapport i januari varje år. Samtidigt passar vi på att ta snygga porträttfoton av våra nya kaniner och en del av de äldre som har ändrat utseende. För att se vår uppdaterade sida om Gotlandskaninerna, klicka på Gotlandskaniner här ovanför.
Här nedan är det fyra sköna damer som vi köpte in till Hemmanet i höstas. En av dom, Forsnäs Hemmans Shine, är en medelålders dam som vi själva födde upp och nu har fått chans att köpa tillbaks. En mycket trevlig kanin-kvinna. De tre övriga är ung-möer som ska få visa vad dom går för under den kommande sommaren.
Slutligen togs ett nytt porträtt av våra mysige kanin-man Lövsta Magne, då bilden från förra året inte riktigt såg ut som han gör. Nu fick vi till en bättre bild. Hans hållning och blick ser ut som hans personlighet. Men pälsen? Det verkar som han redan håller på att tappa vinterpälsen?!?!? Vi har haft en del värmeböljor den senaste månaden (relativt sett för att vara Lappländsk vinter) men är det verkligen tillräckligt för att han ska ha börjat tappa vinterpälsen redan?
I vilket fall  är det här kortet bättre än det förra på honom, och hamnar därmed på hemsidan.

Vi har flera fina lämpliga avelspar  av Gotlandskaniner till salu nu och framöver våren. Så hör av dig om du är intresserad av att hjälpa till att bevara en av våra hotade gammaldags lantraser!

http://egenkombucha.blogspot.se/

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej.

Jag är intresserad av att föda upp gotlandskaniner, både för att sälja och för att ha överskottet till husbehov. Bor i Jämtland. Är således intresserad av cirkus 2 honor och en hane. Hittar dock inga kontaktuppgifter men ni får gärna maila mig på magnus_wikberg@hotmail.com. Ni behöver inte godkänna min kommentar :-) mvh