söndag 6 september 2015

Våra fina Lantrasdjur på uppvisning

Ibland, sällan, tar vi på oss att åka och visa upp våra lantrasdjur på evenemang. Det ska ju vara i närheten, så det blir inte så ofta. Men igår var det familjedag på Vilhelmina Ridklubb (eller Stallet, som det helt enkelt kallas) och då åkte vi dit med nästan alla slags djur vi har.
Åka häst & vagn på familjedagen på Stallet.
Precis som förra året var det den lilla hagen där man får chans att gosa med kaniner som var det stora dragplåstret. I år hade vi tack o lov två frivilliga som hjälpte till med att sköta all kanin-gosning. Och dom hade full rulle! Det är många som uttrycker hur fantastiskt snälla och sociala våra kaniner är. Denna gång hade vi med vår egen fina hona Forsnäs Hemmans Luzula och hennes 6 ungar. Det gjorde att vi också kunde byta av kaninerna som alltså "jobbade i skift" om tre ungar åt gången och däremellan fick chans att vila lite avskilt.
Det är så roligt att se hur alla barn uppskattar en gosig stund med våra fina Gotlandskaniner.
Full pott! Tre trötta kaninungar vilar ut i medhjälparens knä. Snart är dagen slut!
Fin film från kaninhagen.

Våra Lappgetter fanns representerade. Det var vår supergosiga get Voelpe och hennes inte alls gosiga dotter Onne. Voelpe blev klappad ofta och mycket medan Onne mest låg inne i den lilla hyddan som vi har med på arrangemang.
Årets nytillskott var våra Blekingeankor. Det kändes lite oroligt att ta med dom, Hur skulle dom reagera på nya omgivningar och alla människor. Men det gick över förväntan. Den snygge killen och hans två damer, en viltfärgad och en vit, vaggade runt och myste i solskenet och charmade alla besökare! Dom hade en liten murarbalja att bada i och det gjorde dom! Och våra två kanin-medhjälpare bytte vatten hela 5 gånger på en dag, så trots liten balja blev det mycket badat den dagen för ankorna, ingen älskar nytt badvatten som en anka! Vi fick många frågor om hur man sköter ankor här uppe i norr och hur dom är att ha som gårds-djur. Väldigt roligt!
Också Ölandshönan Bladis V. 3.0 och hennes 5 kycklingar skötte sig exemplariskt, visade ofta upp sig, sökte mat och pickade och låg och vilade i solen med kycklingarna som tittade ut under vingarna. Vi fick tyvärr ingen bättre bild än denna, där man ser buren som hönsen fick vara i över dagen i bakgrunden av kaninhagen. Det är egentligen en betesbur som vi använder för våra kaniner, men passar också bra att ta med på såna här arrangemang.
Kanin-gosehagen, de duktiga medhjälparna & i bakgrunden hönsburen med mamma Ölandshönan Bladis v3.0 & kycklingar
Vi hamnade också i lokaltidningen. http://www.vk.se/1522070/se-bildspel-fran-hastshowen-i-vilhelmina
Lappgetterna på bild 12 och kaninhagen på bild 14.
En länk till förra årets familjedag: http://forsnashemman.blogspot.se/2014/09/familjedag-med-lantraser.html

Inga kommentarer: