onsdag 10 juni 2020

Ovanlig mat

Nu har vi ätit något mycket ovanligt, för oss alltså. Det är annars en av de vanligaste typerna av kött som äts. Men när vi lagade till den här nötskaven räknade vi ut att vi ätit nötkött 3 gånger under de 12 år sedan vi flyttade ut till Forsnäs Hemman. 😊
Vanligen äter vi istället vårt eget kött, getkött, Linderödsfläsk, höns, kaniner och ankor. Samt jagat, som tjäder, orre, järpe, kanadagås och rådjur, och inte minst renkött, det godaste som finns. Som vi köper från vår närmaste sameby, Vilhelmina södra. 👍

De tre gånger vi ätit nötkött under de här åren har det alltid kommit från samma ställe. Det är ekologiskt naturbeteskött från Levagård i Vännäs. https://www.facebook.com/levagard/
Ewa, som driver jordbruket och gårdsbutiken tillsammans med maken Leif, är dottern i familjen som ägde Forsnäs Hemman innan oss. Hon är alltså barnafödd och uppvuxen på den här gården. Och när vi har chansen, så köper vi gärna nån förpackning av deras fina ekologiska nötkött, från den gård där hon nu bor och verkar. För oss alltså en mycket exklusiv och ovanlig middag. 💗

Och mycket gott! 😋

Tidigare inlägg om när vi hälsade på Levagård:
www.facebook.com/forsnas.hemman.5/photos/a.642611169207046/823506677784160/

Inga kommentarer: