Ibland är det extra lätt att säga tack som självhushållare. Några gånger per år har vi anledning att sätta ihop en skördelåda för att visa uppskattning till grannar, vänner och bekanta, som generöst delat med sig till oss. 💗
Igår blev det den här lilla skörden. Några tomater och tapas-chilis, två fina sommar-purjolökar, tre rödbetor, ett huvud isbergssallat och lite färsk timjan. Allt nyskördat inte ens en timma innan leverans.
När jag sätter ihop en tack-låda så brukar jag försöka lägga i växter som är välkända. För att öka chansen att all vin mat verkligen används. Så istället för gulbetor, så blir det "vanliga" rödbetor. Istället för fingerbladig cerbiatta-sallat så blir det isbergs-sallat, som ser ut som i affären. Istället för röd-avlång torpedlök blir det purjo, som också ser ut som köpt och istället för shungiku den jättegoda ätbara kranskragen, så blir det timjan. 😊
Ett annat tips är att jag skördar med rötterna och sedan lindar lite gladpack runt dom när dom är rensköljda. Det ökar hållbarheten. 👍
Tidigare "tack-låda" till en granne:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/09/pa-semester-soderut-en-vecka-framat.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar