Det är nästan snabbmat, tycker man som självhushållare. När tuppen väl är slaktad, plockad och urtagen, samt svedd ... så är resten enkelt. Här ska den få en omgång i tryckkokaren, min enskilt mest omtyckta köks-grej. 😊
Tryckkokning använder jag för att göra även äldre djur möra. Våra självhushållningshöns kan behöva några 20-40 minuter även som rätt unga djur, för ... det är verkligen långt från de stackars broilerkycklingarna i affärens köttdisk. Hos oss behöver hönsen inte gå med för tunga kroppar på alldeles för veka ben, och slaktas redan efter 56 dagar. Våra fåglar får leva betydligt längre och i naturliga omständigheter. Samt, inte minst, dom är gammaldags, härdiga, friska Ölandshöns. Långt, långt, LÅNGT från de stackars broilerkycklingarnas sönderavlade genetik.Och det innebär rätt tufft kött. Fåglarnas lår kan räknas som rött kött, så pass vältränade är dom. Och då passar det ofta bra att koka hönset ett tag för att möra dom. I tryckkokaren.
Efter detta blir dagens rätt en kycklinggryta med sydostasiatisk kryddning.
Supergott! 😋
Tidigare inlägg om tuppslakt och matlagning av egna höns:
https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/02/tupp-till-fredagsmiddag.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2017/06/mot-grillen.html
https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/04/tupp-tacos.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar