söndag 22 februari 2015

Bebistider på Hemmanet

Känns som full vår, strålande sol och varmt! Så härlig är vårvintern i  Lappland. Kanske är den lite extra tidig och varm i år och det märks också i bäbis-hänseende.
En av våra älsklings-getter Julia har börjat ta ut sin lilla get-killing Jijje (som betyder Natt på Sydsamiska). Dom hänger bakom höhäcken för att få lite skydd mot vårsolen, och verkar trivas utmärkt. Pappa till Jijje är fina Antnäs Fabian, och hon är en av hans sista avkommor.

Hos kaninerna märks också det att våren är på väg. Vi har satt upp "parnings-hagen" som gör det lätt för kaninerna att mötas på neutral mark och lätt för oss att se om det faktiskt blir parning av just den dagen.
Den här gången blev det av på mindre än 4 sekunder, för Edens Akleja och Egbys Clemens. Kan nämnas att Clemens är av färgen vit/svart japantecknad. Den lätt brungula färgen i ansiktet har att göra med att hankaniner under brunsttiden gärna markerar och gnuggar sig så att det hamnar "go-lukt" över hela dom. Inte allt för tjusigt i våra mänskliga ögon, men tydligen otroligt attraktivt för honkaniner.

http://egenkombucha.blogspot.se/

Inga kommentarer: