måndag 6 april 2015

Välkommen till årets unghane

Vi välkomnar formellt vår nya unga Gotlandskaninhane Eranthis. Eranthis är det latinska familjenamnet för blomman Vintergäck. Så fick han heta för att han gäckade den årliga vinterslakten som är slutstation för de flesta av våra kaninhanar. Eranthis däremot, han är så fin, och trevlig, och numer också ensam kvar på gården i sin linje, pga, försäljningar och en del oväntade dödsfall under våren, så nu får han stanna här. Och han har redan fått haft trevligt med två av våra honor.
 Vårt formella välkomnande av en ny avelskanin innebär att vi tar ett porträtt. Man kan tro att Eranthis är sotsvart, men han har faktiskt en liten, liten fläck vitt mitt uppe mellan öronen. Är det världens minsta bläs?
Dessutom föräras varje avelskanin en namnskylt till buren. Detta är främst för våra besökares skull (för vi
har inte fler kaniner än att vi känner varje individ mycket väl), men också ett sätt att visa hur man kan hålla koll på kaniner utan att utsätta dom för öron-tatueringar, som numer tack och lov är olagligt att utföra själv som uppfödare. 
 Vi gör träskyltar och skriver med permanent tusch. Med en vanlig skruvmejsel i fickan är det också lätt att att flytta på skyltarna när man byter bur på kaninerna.

http://egenkombucha.blogspot.se/

Inga kommentarer: