Vi slaktar kaniner. Bilderna är inte alltför tydliga för en del modernt folk är känsliga. Men texten borde klargöra vad som sker. 👍
Slå för bedövning, skära av halsen för att avbloda, sen håller jag gärna kaninen sträckt under avblodningen. Om dom får dödsryckningar så skyddar det pälsen från att bli blodig i onödan. Sen flå, ta ur och bära in. Kaniner blir smaskigast om dom får avsvalna långsamt, så vi lägger dom i rumstemperatur över natten, sen i kylskåp över dagen och ett dygn till om vi ska tillaga dom färska, tills Rigor Mortis (likstelheten) släpper. Då är dom färdiga för grytan.😋
Vilket är det sätt vi tillagar nästan all kanin på:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/01/kaniner-i-grytan.html
Som alltid är det Husmor på Forsnäs Hemman som står för slakten. 😊
tisdag 20 februari 2018
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar