måndag 23 december 2019

Julrökningen.

En tradition om något. 2-3 dagar innan jul röker vi mängder av kött. Och mycket blir uppätet just under julen. Men minst hälften av delikatesserna hamnar i kylen för att avnjutas senare. 😋
I år har vi rökt två bogar av våra Lappgetter, diverse skinkor av Linderödsgris och diverse stekar av ren. Samt hjärtan, det går inte att ha ett Lappländskt julbord utan rökt hjärta. I år var det ren, men alla  hjärtan, även av smådjur som höns och kanin lämpar sig utmärkt för rökning. 😊
Nytt för i år är också att jag märkt hur otroligt gott det är att röka paprika och chili. Så nu fick även de sista chilifrukterna som mognade, Jamaican Bell, åka in i röken för att senare få bli ett härligt rökt chilipulver.💗

Tidigare inlägg om när vi röker kött:
http://forsnashemmanshantverk.blogspot.com/2012/12/roka-kott.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2015/12/arets-jul-rokning.html

Tidigare inlägg om chili:
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/10/rokt-chili.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/11/chili-kansla.html



Inga kommentarer: