Här är en återblick på ett litet odlingsprojekt jag brukade göra när barnen var mindre. Vi odlade rädisor inomhus under vårvintern. Det går snabbt och man kan göra det i små byttor och krukor i fönstret. Det är ett spännande och engagerande projekt att göra tillsammans med barn, och det resulterar i en ätbar skörd inom 9-10 veckor.😊
Bilderna här är från år 2009 när yngste sonen var 5 år gammal och tyckte den här rädisodlingen i fönstret var det mest spännande som hände i odlingarna under hela året. 👍
Vi sådde rädisorna i mitten av mars. Och vi hade ingen tilläggsbelysning alls. Numer skulle jag säga att vi kunnat så dom 2 veckor tidigare, i slutet av februari och fått skörda i mitten av maj. I södra Sverige kan man säkert så ytterligare 2 veckor tidigare, eftersom "sörlänningarna" får tillbaks vårsolen tidigare. Där kan man säkert så i mitten av februari. Alltså ett roligt litet odlingsprojekt när inte mycket annat händer i köksträdgården.
Vi använde en del vanliga krukor, men mestadels låga genomskinliga plastlådor av den typ man kan köpa körsbärstomater i. Dom var helt tillräckliga och locket gav också en liten "växthuseffekt" under den första tillväxtfasen.
Det var SÅ spännande för barnen att följa hur vi sådde, hur fröerna grodde, hur bladen växte varje dag och hur de rosa rädisorna började visa sig. Först som smala trådar och så småningom hur dom svällde och blev ätklara. 😋
Absolut ett toppenprojekt med barn. Och en liten odling man till och med kan göra i en lägenhet i storstan. 💗
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar