söndag 9 augusti 2020

Sommarsallad

En standardlunch under juli-september här på Forsnäs Hemman i Lappland. Man tar det man har och gör en sallad. 😊

Den här består av diverse sockerärtor och några brytsockerärtor, dagens skörd av körsbärstomater och några av de undre bladen på den isbergssallat som håller på att knyta sig nu. Vidare tunnskivade jag en gul lök (med blast) som jag lade ner i vinägretten direkt, det mildrar smaken om den får ligga i syran ett tag. Slutligen två rödbetor som höll på att gå i stock och några utgallrade rädisstora exemplar av Gammal Svensk rova. Dessa och den handfull brytbönor som också ingår kokade vi och kylde sedan innan vi blandade i dem i salladen. Och så en liten tuss dill som krydda. 

Vinägretten bestod av lite rapsolja, vinäger, salt, svartpeppar och en nypa nymortlad libbsticka och egenodlad oregano. Tillsammans med en skiva bröd från våra fantastiska tyska bekanta som kanske är Lapplands bästa bagare fick vi en delikat middag. 😋

(Kolla deras Facebooksida här: https://www.facebook.com/Råg-Vete-Hembageri-Vilhelmina-212349479115068/

Och flera gånger i veckan upprepas den. Men blir aldrig samma, dagens skörd och lite olika recept på vinägrett och kryddning gör att det är lika gott och ändå annorlunda till varenda måltid. 💗

Tidigare sallad från Forsnäs Hemman:

http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/08/varldens-mest-efterlangtade-sallad.html

http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/10/sellerisallad.html

http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/03/groddar.html

http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2015/07/sallads-tallrik.html

http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2014/02/arabisk-sallad.html



Inga kommentarer: