Vi har fortfarande mestadels vintersemester här på Forsnäs Hemman i Lappland. Och nu när vi unnar oss att slöa lite, så sitter det bra med alla former av "snabbmat". 😋
Vi har flera sätt att minska matlagningsbördan, Söndagssoppan som räcker flera dagar är en klassiker, och likaså att alltid laga 4-6 portioner extra när vi lagar mat, så att vi får lunch för några dagar framöver. Absolut allra bekvämast är dock de portioner färdig mat vi har i frysarna.
Som här, kåldolmar. När vi lagar kåldolmar på förvintern, med färsk köttfärs efter höstslakten och fin kål direkt från landet, så gör jag gärna flera plåtar dolmar på samma gång, tillräckligt till 6-7 middagar för familjen. Mat som är lätt att frysa in och lätt att ta upp och steka på, lika gott som färska och snabbt och lättsamt. 👍
Här inlägg om söndagssoppan; http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/02/snabbmat-sondagssoppan.html
Och här ungsbakade rotfrukter, också lätt att göra två plåtar av istället för en så att det räcker flera dagar: https://forsnashemman.blogspot.com/2019/12/snabbmat-ugnsbakade-rotfrukter.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar