onsdag 6 juli 2022

Äta 5-årig gammtupp

För några veckor sedan slaktade vi bort några av gamlingarna i vår flock med Ölandshöns. Fina individer. Men tuppar som "gjort sitt", som varit herre på täppan i några år och som nu var på nedgång. Bättre då att slakta bort dom istället för att dom blir grymt bortmotade av de nya unga herrarna.


Och självklart äter vi dom, det vore respektlöst (som vi ser det) att inte hedra deras liv genom att utnyttja allt till fullo. Men det är klart att en femårig tupp är lite segare än en ungfågel.

Det finns dock en enkel lösning, fram med tryckkokaren och efter några timmar i den så blir köttet så mört att det faller av benen. Och smaken är verkligen superb! 😋


Tidigare inlägg om tuppslakt, tryckkokaren och att äta gamla djur:

https://forsnashemman.blogspot.com/2022/05/tupplockaren.html

https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/02/tupp-till-fredagsmiddag.html

https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/04/tupp-tacos.html

https://forsnashemman.blogspot.com/2017/06/mot-grillen.html

https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2015/01/kaniner-i-grytan.html

https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/04/gamtanter-blir-god-gryta.html

https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2015/11/bock-i-gryta.html



Inga kommentarer: