Men mycket gör vi själva och ska allt vara så färskt som möjligt, så är det idag, och i morgon förmiddag som det ska tillredas. Den gravade laxen påbörjades igår morse och sedan dess har vi lagat brunkål, köttbullar, gravlaxsås, Janssons, svampstuvning, det rökta köttet och fisken, bräserad lök enligt farmors recept, rödbetssalladen och hjortronsåsen till efterrätten. Griljeringen av skinkan kvarstår, och att koka potatis. Det sker imorgon förmiddag alldeles innan vi sätter oss vid julbordet klockan 13.
Och utanför visar sig Lapplands decemberhimmel på sitt bästa. Vacker utsikt att gå ut på förstukvisten och titta på när det bjuds en paus vid spisen. 💗
Tidigare inlägg om julmat:
Och utanför visar sig Lapplands decemberhimmel på sitt bästa. Vacker utsikt att gå ut på förstukvisten och titta på när det bjuds en paus vid spisen. 💗
Tidigare inlägg om julmat:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar