söndag 1 januari 2023

Ett helt år med självhushållningsminnen från oss

Vi har varit självhushållare i 15 år. 2007 var första året vi odlade och byggde upp en djurhållning här på Forsnäs Hemman i södra Lappland. Sedan dess har vi flitigt delat med oss av allt möjligt som har med vår självhushållning att göra.

Och det här året, år 2023 ska vi göra något helt speciellt. Vi ska använda Facebook för att varje dag återpublicera ett av våra tidigare inlägg, som en slags "självhushållar-skola" eller lite inspiration i flödet för dom som är intresserade av vårt sätt att leva.

Vi har lyckats skapa en stor mängd användbar information om att leva mer grundläggande och nära naturen. Allt finns överskådligt samlat under etiketter för att väcka läsarens intresse, från "Arbetsredskap" och "Bär" till "Djurhållning", "Fiske", "Potatis", "Täckodling" och "Återbruk" samt många fler. Totalt har det hunnit bli 1707 inlägg. 

Så det finns mycket att utforska för personer som är intresserade av självhushållningens alla sidor. 👍

Så är du intresserad av att vara med på 2023 års Självhushållningsresa på fejjan, då är det bara att surfa över till min privata fejjan-sida och klicka på "Följ"-knappen eller "Vän"-knappen.
Då kommer hela 2023 få ett dagligt inslag av våra 15 år som självahushållare här i allra kallaste Nord. https://www.facebook.com/aj.eriksson.10/


Bilden ovan togs klockan 12 denna första dag på året. Man kan redan nu skymta lite-lite av solskivan som orkar sig upp ovanför skogsbrynet mot söder, alldeles utanför vårt köksfönster. Vi bor så pass långt söderut i Lappland att vi inte behöver leva helt sollöst alltför länge under midvintern. Redan idag, bara 11 dagar efter årets mörkaste dag, får vi alltså någon minuts påhälsning av solens strålar. 


Inga kommentarer: