fredag 17 maj 2024

Forsnäs grillkåta i någorlunda form

 I dagarna har vi gått igenom och fixat till det som behövs inför att använda byns gemensamma grillkåta denna säsong. Det var inte alltför illa, även om det börjar märkas att kåtan har sina 16 år på nacken. 😊

Det är några sprickor i väggarna och dörrstödet är sönder och låsfästet snett och vint. Samt att det börjar växa lav på utsidan av väggarna. MEN, det är ändå både fullt funktionellt och mysigt. Så välkomna hit om ni är sugna på att grilla korv med en fin utsikt. 

Vi kollar upp att det inte finns några getingbon där, att det finns ved, näver, tändstickor, kaffepanna och fyra par tilltäljda grillpinnar. Jag har sopat rent och lagt fram gästboken, skriv gärna i den. Det har hänt mycket roligt i den här grillkåtan och gästboken får oss att minnas allt fint! 💗

Getterna kommer beta nedanför kåtan i sommar, men ännu är det inte uppväxt nog att släppa dom där. Och tyvärr kan vi inte ta emot besök på gården, eftersom vi inte vill tvingas ansöka om djurparks-tillstånd, vilket Svensk Byråkrati kräver, om man ska visa sina djur mer än 7 dagar per år. 

Men kåtans uppställningsplats rymmer upp till 4 bilar, vi har en fin röjd yta ner till Vojmån med goda möjligheter till fiske, även om Husbonden säger att vattnet ännu är lite för kallt för att få några goda fångster. 
I vilket fall, det är en gemensam resurs som vi i Forsnäs Byaförening bjuder på, till alla. Ursprungligen skulle kåtan varit uppställd precis vid Forsnäs fors, vid bron, men en svår konflikt med "Friherrinnan av Forsnäs" det året den skulle monteras, ledde till att kåtan istället fick en plats på vår mark. Nästan lika fin utsikt som vid forsen och ... nästan lika bra fiske.
Enligt uppgift finns det även 2 st geochacher här i byn varav en ska finnas någonstans vid kåtan, även om vi inte hittat den än. 😅
Vi har i år också förnyat skylten med "ordnings-regler". Den har så tänkvärda ord, fint skrivna av de som bodde i byn då kåtan byggdes upp.

Så välkomna, om grill-suget blir för stort och längtan efter en fin utsikt för svår. 👍
...

Tidigare inlägg om Forsnäs Grill-kåta.
https://forsnashemman.blogspot.com/2014/07/byns-allmanna-grillkata-hitta-hit-och.html
https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/07/byns-grillkata.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2015/01/sommar-minnen.html
https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2014/07/studiebesok-av-fritids.html

Inga kommentarer: