(Jag skriver "damer" för att hos oss är det husmor som slaktar allt).
Dom är alla födda våren 2015 och har nått en hyfsad slaktvikt. Så här blir det massa smaskigt, alltifrån från torkat getkött till rökt hjärta och tunga och goda grytor och "get i kål".
Inlägg om torkat getkött:forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2016/04/rokt-lufttorkat-go-kott.html
Inlägg om Bock i gryta: forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/11/bock-i-gryta.html
Inlägg om "Get i Kål": forsnashemman.blogspot.se/2015/11/egen-mat.html
Och för att klargöra: det är bara positivt att man slaktar överskottsbockar, även så pass ovanliga och hotade raser som Lappgetter. För vi kan inte använda lika många bockar som getter i bevarandet. Dom flesta som har getter vill ha 2-4 damer och bara en herre. Resten kan vi äta upp, med gott samvete.
Och smaklökarna tycker också det är gott. =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar