Glad Midsommar till alla! 😊
Här på Forsnäs Hemman i Lappland firar vi vanligen inte så mycket. Vi är inte särskilt ceremoniella. 😏
Men dom av oss som gillar sill har köpt ett par småburkar av olika sorters smaksättning och till det vankas ju självklart den enda potatisen värt namnet i festliga sammanhang här i Lappland. Mandeln/krypern!
Men, många har ju problem med att koka just mandelpotatis utan att den spricker. Så här kommer Forsnäs Hemmans supertips om att koka "mandeln".
1. Koka upp mandel, det går bra att göra antingen från kallt vatten eller med förkokt vatten från vattenkokare.
2. Låt koka i 5 minuter. Temp har ingen större betydelse i det här läget, men man ska se att det kokar, bubblar.
3. Dra av kastrullen från plattan. Om det är rätt liten potatis, häll av varmvattnet men låt sen kastrullen stå och "efterkoka" på värmen i potatisarna tills det blivit lagom "ätvärme". Kanske 10-20 minuter.
4. Om det är något större potatisar (som på bilden) så låt dom ligga kvar i varmvattnet under samma tid och "efterkoka".
Sen är dom klara, härligt välkokta och inte en enda spricka i någon av potatisarna. Perfekta till sillen! 👍
*Glad Midsommar*!!! 😍
Tidigare inlägg om potatis till midsommar:
https://forsnashemman.blogspot.com/2017/06/midsommarpotatis-gammparen.html
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar