Så skördar vi dom första auberginerna.
Det blir Baba Ganoush till gott tyskt dinkelbröd. 😋
Här om förra årets Baba Ganoush.
https://forsnashemman.blogspot.com/2018/09/baba-gaonuch-av-egen-aubergine.html
Uppdatering tre dagar senare den 29 juli.
Ojojoj vad mycket auberginer vi får. Det bara sprutar ut frukter på plantorna.
Nu söker jag frenetiskt efter recept för att kunna använda denna rikedom. Dagens experiment är en soppa med auberginer och svamp. Spännande!
Sorterna är alltså Diamond från Runåbergs (de stora med grön stjälk) och Moneymaker 2 från Nelsons, det är dom med mörkt lila stjälk och matt skinn.
Dessutom provade jag en "mini-aubergine" Ophelia, som har beskrivits som en av de snabbaste sorterna. Det är ju alltid attraktivt här i Lappland, men eftersom mina vanliga sorter med mycket större frukter lyckats lika bra och snabbt, så kommer jag inte odla Ophelia igen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar