Här är ett knippe av stjälksellerin "Golden Self Blanching". Det liknar inte alls de stora knippen med 2 cm grova stjälkar man får fram söderut. Men vi får skörd även här. Och just hos oss, där Husbonden inte kan föredra "köpe-stjälkselleri" för att den är grov och träig, så är det här mer späda, persiljeliknande växtsättet betydligt bättre, för det här är sprött och gott! 😋
Idag gör vi vår anpassade "Waldorfsallad" utan majonäs som vissa känsliga familjemedlemmar inte tål smaken av (harkel *Husbonden* host). Den här röran är så god att det borde inrättas "chips-varning" på den. En portion är aldrig nog!!! 😅
Och vi har massor av stjälkselleri att skörda. Inte minst från sorten "Giant Red" som vi fick tips om förra året av odlarkompisen här i Lappland, trädgårdsambasadör Mariana. Så uppskattat, vi kommer ha mer än tillräckligt av god selleri till höstens soppor och grytor. 👍
Om att odla i kalla nord:
Recept på salladen:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar