söndag 30 augusti 2020

Det vankas nyskördad köttgryta

 Den här tiden på året är fantastisk! Det är bara att gå rakt ut i köksträdgården och hämta in middagen! 😊

Idag är det regnigt och ganska kylslaget här i Lappland, så vi blev sugna på en rejäl köttgryta. Vi tog upp lite renkött från frysen, och sen ut i landet och hämta diverse. Det blev två gulbetor, två lökar, som är luftlökar, men dessa jag skördat är sidolökar som inte givit topplökar i år. Jättegott, smakar som salladslök. Sen en rejäl rot av sorten Gammal Svensk rova samt några mindre bondbönor, ungefär i storlek som ett pekfinger/långfinger. Dom kommer aldrig hinna mogna ut här i Lappland, så då tar vi dom ofta i den här storleken och äter hela, med skidan och allt, det är mycket gott. Slutligen syns en näve färsk timjan, verkligen extra gott till sån här mat. Dessutom har vi i en handfull blåärtor av sorten Grötom, vi tog bort de skidor som fått fel färg. Ärtorna hade jag skickat in sonen till köket för att sprita när jag tog bilden. 👍

Vi förväntar oss en delikat middag, lite med känslan av att det är den första riktigt "höstmaten" vi äter. En mustig köttgryta på favoritköttet, ren. 😋

Inga kommentarer: