måndag 14 september 2020

Fyllda paprikor i alla former

Det gamla -70-tals receptet fyllda paprikor. det har blivit ett av våra favoritrecept sedan vi skaffade växthus och kunde börja odla paprikor själva. Men jag har lärt mig att göra dom lite annorlunda än med köpepaprikor. 😊

För de flesta av våra paprikasorter har inte samma form som "standardpaprikor" utan dom är spetsiga. Men det går ändå bra att göra fyllda paprikor av dem. Jag delar dom längsmed, tar ur kärnorna men sparar det gröna fästet högst upp. 

På så sätt får jag en liten paprika-båt som går utmärkt att fylla med en köttfärsröra. Jag brukar använda en sked och verkligen pressa ner köttfärsfyllningen i paprikan.

Sen på med allt på plåt och in i ugnen i 200C i 30 minuter. Eftersom de här paprikorna inte har "lock" som de klassiska har, så kan det vara bra att lägga över lite aluminiumfolie i ugnen så att dom inte bränns eller torkar ut. 

Sen bara att servera. Den här gången blandade jag i lite ris i köttfärsfyllningen, så vi åt inga övriga kolhydrater till. Enbart fyllda paprikor och en klyfta av vår egenodlade isbergssallat. Otroligt gott! 😋


Tidigare inlägg om att odla paprikor. 

https://forsnashemman.blogspot.com/2019/09/vardet-av-att-odla-sjalv.html

https://forsnashemman.blogspot.com/2020/06/paprika-primorer.html

Och om att odla isbergssallat.

https://forsnashemman.blogspot.com/2017/09/berg-av-isbergssallat.html

Inga kommentarer: