Sportlovet avslutades igår och sonen hann även få vara med och stycka bocken. Han har ju varit med många gånger förut, men upprepning är kunskapens moder och denna gång fick sonen själv hålla kniven och...som här på bilden såga revbenen. 😊
Getter är ganska små djur. Så vi grovstyckar dom oftast bara. Tillagar t.ex. en hel bog, eller ett helt lår på samma gång. Hela ryggen i ugn för en middag och hela halsen/bringan i ett långkok. Ena låret åt vi igår kväll, det vägde ca 2,5 kilo med ben. Det blev mycket gott efter +179C i ugnen i 4 timmar. 😋
Tidigare inlägg om getkött och styckning:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/02/kokt-bockhals.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2015/11/egen-mat.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/02/go-maten.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar