söndag 14 augusti 2022

Växthuset i augusti

Frodigt. Augusti är början på den stora skördeperioden i växthuset. Sen pågår skörden också under hela september och en bit in i oktober.


Längs norrsidan (vänster på bilden) har vi två björnbärsbuskar och en vindruva som slingar sig upp mot nocken. Jag klipper av dom i den höjd jag inte längre når att skörda. I den bädden har vi också högväxande växter som gurkor, meloner, störbönor och pumpa, som får klättra. 

På bänkarna står hinkar med paprika, chili, en del mindre sorter av busktomater och aubergine. Bänkarna gör att vi får plats med ytterligare en rad undertill, där odlas enbart busktomater som gör sig bra i ett hängande växtsätt. Det gäller att maximera skörden, det här är inget "sitta och dricka rosé-växthus" utan en anläggning för seriös matproduktion. På sydsidan av växthuset (till höger på bilden) odlas busktomater som binds upp, samt squash, låg majs och pumpor som växer lågt. 

I de svarta hängkrukorna (som är gjorda av återvunna jordpåsar, paketeringssnören och metalltråd) odlas enbart paprika och chili. Dom mår bra av den extra jordvärmen som påsarna ger. 

Det är ett stort, trassligt och ändå rätt välordnat grönt kaos. 😊

Tidigare inlägg med helbilder av växthuset under olika säsonger:

Inga kommentarer: