Tredje nässelsoppan för säsongen. Det är SÅ gott och man riktigt känner hur kraften av all näring, mineraler och vitaminer sjunger i ådrorna och stärker oss efter en lång, mörk vinter.
Vår nässelsoppa är inte redd, vi har bara i en skvätt grädde. Men annars är det nässlor, vår egen benbuljong, nån form av vårspirande lök, ofta piplök eller altajlök, och ägg. Som vi har ett enormt överskott av den här tiden på året. Två ägg per person fyller proteinbehovet för en middag. Sen kryddar vi med vårt eget örtsalt och lite muskotnöt.
För extra kolhydrater (för det är ett tungt jobb med vårbruket på hemmanet) så lägger vi ofta till lite kokta rotfrukter. Det smakar gott med slantade morötter eller kuber av kålrötter/rovor. Men här tog jag hundkexrötter som jag rensat bort ur köksträdgården. Dom smakar väldigt gott och passar utmärkt i nässelsoppan. 😋
Länkar till det som är beskrivet i texten:
Nässlor hela säsongen: https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/08/nasslor-hela-sasongen.html
Hundkexrötter: https://forsnashemman.blogspot.com/2020/06/hundkex.html
Vårspirande lök: https://forsnashemman.blogspot.com/2020/10/hostplantering-av-lok.html
Ägg: https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/04/det-sprutar-agg.html
Örtsalt: https://forsnashemman.blogspot.com/2021/08/ortsaltets-dag.html
Kålrötter: https://forsnashemman.blogspot.com/2018/02/rovor-och-kalrotter.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar