fredag 20 september 2024

Andra planteringsdagen i Dr Strömboms trädgård

Igår var det dags igen. Jag och båda sönerna åkte 5 mil söderut, till grannkommunen Dorotea och hjälpte till att sätta blomsterlökar i den lilla Versailles-inspirerade trädgård som vi också hjälpte till att grundplantera i försomras, se länk nedan! 

Hela arbetsgänget. Lökarna är i jorden och vi är nöjda! 
Den här dagen var HELT fantastisk, sol och värme som om det varit en julidag, men med en lagom bris för svalka och inte ett enda knott i sikte. I somras var just knotten lite av en plåga. 
En ljuvlig liten paviljong som finns kvar sedan ursprungsträdgården. Med återbruk av gamla armerade glasdörrar (från sjukstugan) som använts till de genomskinliga takplåtarna. 
Vi var också några fler medhjälpare. Vi var 7 stycken som planterade totalt ca 800 lökar, så ... 115 lökar styck. Det är rätt hård och stenig mark också, så det tog några timmar att få allt klart. 
Sönerna gräver i fullt solsken denna strålande septemberdag!
Men det kommer nog bli väldigt fint nästa vår och jag ser fram mot att få komma i maj/juni och bara njuta. 
Projekt-skylt.
Stora delarna av de tidigare planteringarna var också i toppskick, bara någon enstaka buske som gått åt. Några av de lägre liggande delarna kan kanske behöva omstruktureras, det är inte mycket som gillar att växa så blött. Men ... det kommer nog fixa sig. 
Fika efter väl förrättat värv. Sen fick medhjälparna lite lökar att plantera i sin egen trädgård. Tack! 
Jag blir nog i alla fall en återkommande besökare till detta spännande kulturhistoriska och fantastiskt lokala trädgårdsprojekt, så långt ut i Lapplands glesbygd som man bara kan komma! 
Yngste sonen i grävartagen. Dorotea sjukstugas flygel i bakgrunden.

...
Blogginägget från förra arbetsdagen i denna trädgård den 18 juni i somras:
https://forsnashemman.blogspot.com/2024/06/idealt-ideellt-arbete-i-dr-stromboms.html


Inga kommentarer: