måndag 14 december 2020

Slappa pommes

Här är en handfull småpärer. En av våra sorter med rundpärer. Vi tror det kan vara Röd Gullöga, enligt tips från kunniga individer. Jag kallar dom bara för "Saras rosa". Dom är rosa och Sara är den kvinna jag fick dom från. Dom är jättegoda. 😋


Vanligen har småpotatisarna blivit utrensade till hönsen. "Hönspotatis" är ett känt begrepp sen lång tid tillbaks. Logiskt, för man vill ju inte ägna massor av tid åt att skala pyttesmå potatisar där nästan inget blir kvar att äta. Men i höstas kom jag på att om jag sorterar ut dom separat för sig, som "delikatesspotatisarna" i affären och sen använder dom så fort vi kan, då är ju skalet tunt och det skulle gå att äta upp dom utan att skala.

Så idag gjorde jag pommes frites av dom. Jag kokade dom halvvägs klara, sen fick dom svalna, sen halverade jag dom och friterade två gånger. Här beskriver jag receptet: https://forsnashemman.blogspot.com/2020/03/trippel-tillagad-pommes-frites.html

Det är ju lättare att göra "små halverade potatis-frites" än det är att göra vanliga pommes frites. Så det här är absolut en idé jag sparar i kokboken. Jättegott och smidigt, och man kan använda småpotatis som annars inte skulle blivit mat. 👍

På bilden är Frites-halvorna serverade med gethals, syltad lök, inlagd Tapas-chili och Husmors absolut godaste brunsås. 

*Smask!* 💗


Här syltlök: https://forsnashemman.blogspot.com/2018/02/dom-sma-lokarna.html

Här recept på inlagd tapaschili: http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/09/inlagd-tapas-chili.html 

Här om gethals: http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/02/kokt-bockhals.html

Inga kommentarer: