Idag skulle vi laga till rotmos. Kålrötter och potatis. Vi håller fortfarande på att använde upp de minsta kålrötterna. Som med alla rotfrukter som lagras så är det bäst att spara de största till senast på våren och äta upp de minsta först, för dom tappar mest vätska tidigt under lagringen.
Men så hade jag också en pumpa som börjat bli dålig. Och när dom väl börjar få insjunkna fläckar och skinnet blivit blekt, då måste man använda upp dom snarast. Den här sorten är Dongyan Röd och den klarar sig oftast tills januari/februari. Så nu är det dags att använda upp dom. Vi har andra pumpar som Kroshka som klarar lagring mycket längre, ofta upp till två år.
I ett mixat mos med den här pumpan och våra kålrötter från Norsjö och mandelpären från Luvos, så får vi ett fantastiskt gott blandmos.
Här tidigare inlägg om blandmos: https://forsnashemman.blogspot.com/2019/11/pumpapotatis-mos.html
Här ett inlägg om våra Dongyan röd-pumpor. https://forsnashemman.blogspot.com/2018/08/tidiga-tidiga-pumpor.html
De hållbara Kroshkapumporna: http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/06/pumpasoppa-med-kroshka.html
Mandelpotatis Luvos. https://forsnashemman.blogspot.com/2018/10/massiva-mandelparen.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar