lördag 13 maj 2023

Dip-pärer

Ett tips till fredagsmyset eller kanske mello ikväll. Som självhushållare är vi glada över varenda grej vi kan vara självförsörjande på, istället för att handla på affären. Och det här är något av det godaste som finns, och funkar bra istället för chips eller popcorn. 


Man tar riktigt små potatisar, såna som förr gavs till hönsen. Kokar dom med skalet på och serverar ljumma, eller kalla med örtsmör. Själv tycker jag att det "måste" vara mandelpotatis, inget smakar lika gott och den avlånga formen gör det också lätt att dippa dom i smöret. Men säkert kan det funka med andra riktigt goda potatissorter.

Så kvällens gotta är lätt fixat, potatisarna och örtsaltet är vårt egna medan smöret än så länge är köpt. Men jag är lite sugen på att försöka göra eget smör av våra Lappgetters mjölk. Kanske ett lämpligt projekt nån sommar vi har lite fler getter.

Här tidigare inlägg om våra potatisar, alla gammaldags sorter från norra Sverige som vi odlar för bevarande, och för att dom är goda och blir fina här i Kalla Nord: 

forsnashemman.blogspot.com/search/label/Potatis


Här om vårt örtsalt: https://forsnashemman.blogspot.com/2021/08/ortsaltets-dag.html



Inga kommentarer: