Man tar riktigt små potatisar, såna som förr gavs till hönsen. Kokar dom med skalet på och serverar ljumma, eller kalla med örtsmör. Själv tycker jag att det "måste" vara mandelpotatis, inget smakar lika gott och den avlånga formen gör det också lätt att dippa dom i smöret. Men säkert kan det funka med andra riktigt goda potatissorter.
Så kvällens gotta är lätt fixat, potatisarna och örtsaltet är vårt egna medan smöret än så länge är köpt. Men jag är lite sugen på att försöka göra eget smör av våra Lappgetters mjölk. Kanske ett lämpligt projekt nån sommar vi har lite fler getter.
Här tidigare inlägg om våra potatisar, alla gammaldags sorter från norra Sverige som vi odlar för bevarande, och för att dom är goda och blir fina här i Kalla Nord:
forsnashemman.blogspot.com/search/label/Potatis
Här om vårt örtsalt: https://forsnashemman.blogspot.com/2021/08/ortsaltets-dag.html
Så kvällens gotta är lätt fixat, potatisarna och örtsaltet är vårt egna medan smöret än så länge är köpt. Men jag är lite sugen på att försöka göra eget smör av våra Lappgetters mjölk. Kanske ett lämpligt projekt nån sommar vi har lite fler getter.
Här tidigare inlägg om våra potatisar, alla gammaldags sorter från norra Sverige som vi odlar för bevarande, och för att dom är goda och blir fina här i Kalla Nord:
Här om vårt örtsalt: https://forsnashemman.blogspot.com/2021/08/ortsaltets-dag.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar