När vi slaktar och mal köttfärs så passar Husmor alltid på att äta färsk råbiff. Bockkött är otroligt milt i smaken, det smakar "mindre" än både älg och nöt, men med tillbehör blir det ändå väldigt god råbiff av get. 😋
Tillbehören är egen inlagd rödbeta. Vi får ofta enorma betor så en skiva räcker. Egen inlagd gurka, vi odlar främst en gammaldags kultursort av inläggningsgurka, Muromsk drue, mycket smaskig! Kapris, vilket är det enda (samt salt och peppar) jag köpt till den här råbiffen. Det ska vara stora kaprisknoppar, de är mycket godare, så jag köper dessa från en specialistaffär. Slutligen äggulor, och där kan man snacka om att vi har egna. Hönsen bara sprutar ägg numer, vilket är en härlig kontrast mot de tomma ägghyllor man ofta hittar i affären dessa dagar. Så jag unnade mig två äggulor till den här råbiffen.
Fantastiskt gott. Att äta en sån här lunch, är som att uppleva allt det goda med vår självhushållning. Så här bra kan man ha det, även om man bor så kargt till som vi gör, här i Kallaste Nord. 💗
Tidigare inlägg om våra
Rödbetor: https://forsnashemman.blogspot.com/2020/09/rejala-rodbetor.html
Gurkor: https://forsnashemman.blogspot.com/2022/09/inlaggnings-dags.html
Kött av Lappgetter: https://forsnashemman.blogspot.com/2015/11/egen-mat.html
Ölandshöns: https://forsnashemman.blogspot.com/p/olandshons.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar