Trädgården och växthuset ger oss enorma rikedomar just nu. Det här är en del av vad vi processat i köket idag.😊
Vi tog bland annat vara på den mogna chilin från växthuset som ska läggas in. Men den stora chili-och paprikaskörden kommer om några veckor. Vi har plockat mängder av bönor som förvälls och blir frysta i lagom portionsförpackningar att ha som tillbehör till vinterns söndagsstekar. Och det är överskottet vi fryser. Vi äter så mycket kokta brytbönor, skärbönor, purpurbönor och vaxbönor att det kommer ut genom öronen på oss. 😅
Och vi får berg av auberginer. Dom producerar så till den milda grad! Nu ser man att det börjar avta, men vi har minst en lika stor skörd till kvar. Det här är alldeles för mycket för oss att äta upp på direkten, så nu i eftermiddag har vi grillat en stor del av auberginerna över öppen eld för att göra baba ganoush senare. Planen är att när jag skrapat ur det mjuka, grillade fruktköttet och mixat det till en slät smet så fryser jag in det i rätt små förpackningar, lagom till ett fredagsmys med dipp på rotfrukter i vinter!
Så gott! 😋
Tidigare inlägg om auberginodling i Lappland:
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/07/auberginer-i-lappland.html
Tidigare inlägg om baba ganoush:
https://forsnashemman.blogspot.com/2018/09/baba-gaonuch-av-egen-aubergine.html
Tidigare inlägg om inlagd tapaschili:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/08/dagliga-inlaggningar.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/09/inlagd-tapas-chili.html
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar