måndag 5 augusti 2024

Stenålderslunch

När vi slaktar höns, så styckar jag ut vingarna för sig. Jag gör som jag gör med kaninernas framben, jag tar med så mycket kött det går. Ända upp till ryggraden och ner till bröstbenet, allt från området kring hals/boge/bringa. 

Det gör att vingarna som styckdetalj blir ganska köttiga, och bra mat. Jag har en särskilt förpackning i frysen där alla vingar samlas, och när vi fått ihop en lagom bunt gör vi detta. Ungsstekta vingar, och det är SÅ gott! 😋

Vanligen äter vi så här god mat utan kolhydrater, med enbart grönsaker och sallad till. Så det blir lite stenålderskost, vilket ju är den mat vi alla egentligen enbart bör äta.
I det här fallet blev det vår lök- och tomatsallad som alla i familjen älskar. 

Ytterligare en gourmet-måltid som vi tackar våra kära Ölandshöns för. 💗

Tidigare inlägg om stenålderskost:
https://forsnashemman.blogspot.com/2021/09/stenalderskost.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/11/frukost-pa-forsnas-hemman.html

Och inlägget om när jag styckar kaninerna på samma sätt:
https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/05/hjartligt-goda-vingar.html

Inga kommentarer: