fredag 26 juni 2020

Paprikapulver

Precis samtidigt som våra nya paprikaplantor börjar sätta frukt, så passar jag på att mala förra årets sista sats av torkade paprikor till pulver. Gott i t.ex. köttgrytor av Ungerskt slag. 😊
Jag mal vårt paprika/chili-pulver kontinuerligt under året. Jag torkar alla frukter när jag skördar dom på hösten. Men, precis som med kryddor, så smakar också mald paprika godast färskmald. Så jag sparar stora delar av skörden som torkade frukter, jag strimlar dom för att dom ska torka snabbt och lätt och sen stoppar jag strimlorna i lufttäta burkar. 3-4 gånger under vintern/våren tar jag fram min fina kaffkvarn (som vi köpte just för att folks erfarenheter visar att precis den här modellen är särskilt bra för att mala pulver av paprika/chili). 👍
På så sätt har vi alltid några burkar med olika paprika/chilipulver. På bilden här ovan har vi paprikapulvret på övervåningen. Till vänster om paprikapulvret står en stor burk selleri-salt som också är en riktig höjdare i matlagningen.
På undervåningen syns först en burk räksalt (Ebi Shio), sen rökt Espelettepulver (snart slut), vanligt chilipulver på olika sorter, rökt Hot Lemon, Pulver av Jamaican Bell och rökt pulver av Jamaican bellhttps://forsnashemman.blogspot.com/2019/11/chili-kansla.html. Det jag fyllde på idag var paprikapulvret och chilipulvret. 💗                                                 

Det går en hel del av alla varianter i vår matlagning. Inte minst paprikapulver och de rökta chilipulvren. I höst ska jag röka en del av det som ska bli paprikapulver också, så att jag kan få rökt paprikapulver. Smask! 😋

Tidigare inlägg om chili, paprika och att röka till pulver:
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/12/julrokningen.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/12/het-het-chili.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/10/rokt-chili.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/11/chili-kansla.html


Inga kommentarer: